Luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen is essentieel om te kunnen voldoen aan de BENG 1 eis van de nieuwe BENG norm voor nieuwbouw die per 1 januari 2021 in is gegaan. Door luchtdicht bouwen toe te passen voorkom je ongecontroleerde luchtstromen, zowel van buiten naar binnen als van binnen naar buiten (in- en exfiltratie).

Luchtdicht bouwen bouwbesluit

Zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw schrijft het Bouwbesluit een maximale luchtstroom van 0,2 m³ voor. Met luchtdicht bouwen maak je een onderscheid tussen gecontroleerde ventilatie ((raam)roosters en ventilatiesysteem C of D) en ongecontroleerde ventilatie (ongewenste kieren en naden in een woning of gebouw).

Hoe luchtdicht bouwen

Door een combinatie van de juiste verbinding, bevestiging en afdichting ontstaat een schil die ervoor zorgt dat energiebehoefte van je gebouw omlaag gaat. Noodzakelijk om te voldoen aan de BENG 1 eis.

De kracht van de combinatie

Isero werkt samen met De Kracht van de Combinatie, een samenwerkingsverband tussen onze leveranciers  Gebr. Bodegraven, fischer Benelux en CPG Nederland (illbruck en Nullifire). Samen bieden wij alle producten, kennis en projectmatig advies die nodig is voor het verbinden, bevestigen en (brandwerend) afdichten.

Verbinden – Gebr. Bodegraven

Gebr. Bodegraven is specialist op het gebied van verbinding. Met meer dan 2000 producten voor onder meer ruwbouw en veiligheid, spouwankers en isolatiebevestiging, element- en kozijnverbindingen en houtverbindingen wordt praktisch altijd de passende oplossing gevonden. En als die er niet is, verzorgt GB op aanvraag een alternatief of oplossing.

Bevestigen – fischer Benelux

fFscher Benelux is marktleider in bevestigingssystemen. Naast constructie- en kozijnpluggen en schroeven heeft Fischer stalen-, chemische-, hollewand-, elektra-, sanitair-, steigerogen en oog-, kozijn- en isolatiebevestigingen.

(bandwerend) Afdichten – CPG Nederland (illbruck en Nullifire)

CPG Nederland voert o.a. de toonaangevende merken illbruck, marktleider op gebied van afdichten en verlijmen, en Nullifire, specialist op het gebied van passieve brandbeveiliging. Met producten als kitten en lijmen, (pur)schuimen, afdichtingscoatings, lijmen, banden tapes en voegbanden, folies, (staal) coatings, brandmanchetten en brandwerende isolatiedekens, brandwerende steenwolplaten, -schuim, -afdichtingskoord en grafietband wordt geen een onderdeel van (brandwerend) afdichten en verlijmen overgeslagen.

Meer weten?

Isero denkt graag met u mee over uw lichtdicht bouwen project. Neem contact op met een van onze vestigingen of bekijk ons assortiment bevestigingsmiddelen en ankerwerk, lijmen, kitten en purschuim en folies.