Deurbeslag, raambeslag, veiligheidsbeslag en een sleutelplan voor woning of bedrijfspand – Regel alles in 1 keer bij Isero

Deur-, raam- en veiligheidsbeslag is een belangrijk onderdeel van een woning of bedrijfspand. Welke stijl en kleur spreekt het meeste aan? Industrieel? Of toch liever klassiek?

Wat is er nodig per ruimte, per raam en per deur? Waar zitten risico’s en plaats je veiligheidsbeslag en 1 sleutel voor alle deuren? Of zijn er ruimtes waar niet iedereen in mag?


Deurbeslag voor woning of bedrijfspand

Deurbeslag is een verzamelnaam voor alles wat je op en in de deur kunt monteren en is meer dan alleen een deurkruk. Deurbeslag wordt in de praktijk zo vaak gebruikt én bekeken, dat het heel bepalend is voor de sfeer en uitstraling van de woning of het gebouw. Zorg er daarom voor dat dit vooraf de juist aandacht krijgt. De kleur- en materiaalkeuze is sterk afhankelijk van de uitstraling en de stijl van de woning/ruimte.

Deurbeslag buitendeur

Voor de buitendeuren is het vooral belangrijk dat deze goed beveiligd zijn. Wij adviseren dan ook om altijd veiligheidsbeslag te monteren op de buitendeuren, zoals de voor- en achterdeur, openslaande deuren en de schuur- en/of poortdeur.

Deurbeslag binnendeur

Deurbeslag voor een binnendeur is anders dan voor een voordeur of poort. Binnen ons assortiment hebben wij voor elke (binnen) deurbeslag wat past binnen de stijl van het interieur. Denk aan de badkamer- en/of toiletdeur, schuifdeur of tussendeur.

Materiaal, stijl en kleur van het deurbeslag

Deurbeslag is er in diverse materialen en kleuren. Welke gekozen wordt, is afhankelijk van wat er binnen het interieur én het budget past. RVS en aluminium zijn veel gekozen materialen, maar denk ook aan de materialen messing, koper en chroom of de kleur zwart.

De keuze van het materiaal en de kleur is bepalend voor de stijl. Landelijk, klassiek, antiek of retro. Er zijn veel mogelijkheden.

Maatvoering deurbeslag

Voordat het beslag uitgezocht kan worden, is het belangrijk de juiste maten te weten, zoals bijvoorbeeld de PC-maat. Wij leggen uit hoe je het beste de maten kunt opnemen en de draairichting van de deur kunt controleren. Dit laatste is bepalend voor de scharnieren en deurklinken. Met een duidelijk overzicht van de hoeveelheid en soorten deuren die voorzien moeten worden van beslag inventariseren we samen wat er nodig is en maken we een passend advies.

TERUG NAAR BOVEN


Raambeslag voor woning of bedrijfspand

Tijdens het uitzoeken van het deurbeslag wordt niet altijd direct nagedacht over bijpassend raambeslag. Zonde want net als een deurkruk is het raambeslag goed zichtbaar in de woning en dus onderdeel van het interieur. Er zijn diverse soorten raambeslag, zoals draaikiepbeslag, raamboompjes, bovenraamsluitingen en raamsloten.

Welk raambeslag voor welk raam

(Draai)Kiepraam, uitzetraam, bovenlicht. Er zijn diverse soorten ramen en voor elk raam is ander beslag nodig.

Raambeslag met slot

Goede raamsluitingen zorgen ervoor dat een raam goed gesloten kan worden, niet klappert en, heel belangrijk, een raam moet veilig afgesloten kunnen worden. Niet alleen voor inbraak van buitenaf, maar bijvoorbeeld ook voor de veiligheid van kleine kinderen zodat het raam niet zomaar open kan. Raamsluitingen zijn goed zichtbaar in het interieur, dus zorg ervoor dat ook deze goed passen binnen het interieur.

Wij hebben raambeslag in diverse kleuren en materialen, met slot/sleutel. Het raambeslag is SKG* gecertificeerd.

Raambeslag voor een draai kiepraam

Een draai kiepraam is een raam wat op twee manieren geopend en gesloten kan worden. Het raam kan aan de zijkant opengedraaid en aan de bovenzijde gekiept worden. Draaikiepbeslag is er in diverse materialen, soorten en in verschillende stijlen.

Raambeslag uitzetraam

Een raamuitzetter zorgt ervoor dat een raam open blijft staan, voor bijvoorbeeld ventilatie. Bij het kiezen van een raamuitzetter is het belangrijk rekening te houden met het type raam. Een telescoopuitzetter is één van de meest voorkomende uitzetters. Voor bovenraampjes is een combi-uitzetter de beste keuze. Houd bij de aanschaf van een uitzetter rekening met de lengte. De lengte is namelijk afhankelijk van de breedte van het raam.

Raambeslag bovenlicht

Er zijn diverse soorten bovenlichten. Vaste ramen, bovenlichten met scharnieren aan de onderzijde of met scharnieren aan de bovenzijde etc. Voor een bovenlicht wat open kan heb je een raamuitzetter nodig. Welk soort is afhankelijk van het soort bovenlicht.

Kleur raambeslag

Raambeslag is leverbaar in diverse RAL-kleuren en afwerkingen, zoals hoogglans, glas, mat of structuurafwerking.

TERUG NAAR BOVEN


Veiligheidsbeslag voor woning of bedrijfspand

60% van de inbraken gaat nog altijd gewoon via de toegangsdeur. Gemiddeld duurt het slechts 30 seconden om een niet beveiligde woning binnen te komen en vervolgens 5 minuten om de woning leeg te halen. Veiligheidsbeslag op ramen en deuren vertraagd de inbreker en dus wordt de kans op inbraak flink verkleind.

Veiligheidsbeslag voor de voordeur

Met de juiste combinatie van producten zorg je ervoor dat de voordeur goed beveiligd is. Denk bijvoorbeeld aan: veiligheidsscharnieren, een driepuntssluiting, een veiligheidsrozet met kerntrekbeveiliging, veiligheidsbeslag met duwer en kerntrekbeveiliging of een bijzetslot.

Veiligheidsbeslag voor balkondeur/achterdeur

Voor de balkon-/achterdeur kun je kiezen voor: een veiligheidsrozet met kerntrekbeveiliging, een bijzetslot voor ramen, dakramen en schuifpuien, een driepuntssluiting en ook hier een bijzetslot (niet mogelijk in combinatie met een meerpuntssluiting).

Bovenstaande producten zijn allemaal voorzien van het SKG keurmerk. Met de juiste combinatie van producten wordt een inbreker al snel 5 minuten vertraagd.

Veiligheidsbeslag met SKG keurmerk

Veiligheidsbeslag bestaat uit een buiten- en binnenbeslag en beschermt als geheel het slot en de cilinder tegen inbraak. Er wordt onderscheid gemaakt tussen standaard veiligheidsbeslag SKG** (2 sterren) en veiligheidsbeslag met kerntrek SKG*** (3 sterren).

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging

Kerntrekbeveiliging is één van de belangrijkste manieren om de kans op inbraak te verkleinen. Met de methode kerntrekken is een inbreker binnen 30 seconden binnen door een schroef in de cilinder te schroeven. Vervolgens trekt hij deze met de kern van de cilinder uit het slot waarna de inbreker eenvoudig toegang heeft tot de woning. Het maakt weinig lawaai, waardoor een inbreker meer tijd heeft.

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging (anti-kerntrekbeslag) heeft een geharde kap wat de cilinder beschermt en daarnaast zit voor de cilinderkern (waar de sleutel in gaat) een meedraaiend rozet, wat het zeer lastig maakt een kerntrekschroef in te draaien.

Kerntrekbeveiliging verplicht

Sinds 1 januari 2016 is het volgens het Bouwbesluit verplicht om bij nieuwbouw een voorziening tegen kerntrekken te hebben. Dit geldt voor alle buitendeuren die toegang geven tot de woning. Eerder was dit al verplicht voor bestaande bouw (sinds april 2014).

Sinds 1 juli 2020 is door de werkgroep kwaliteitsbeheer van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) verplicht gesteld cilindertrekbeveiliging te hebben op berging- en schuurdeuren. Dit geldt zowel bij renovatie van bestaande bouw als bij nieuwbouwwoningen.

TERUG NAAR BOVEN


Sluitplan voor woning of bedrijfspand

Wil je de toegang tot alle ruimtes beheren? Bijvoorbeeld één sleutel voor meerdere deuren of elektrische cilinders voor meer flexibiliteit in je toegangsbeheer? Wij hebben uitgebreid kennis van mechanische sluitsystemen met SKG*** sterren cilinders, verschillend- en gelijksluitend. Met gelijksluitende cilinders opent u verschillende deuren met maar één sleutel, makkelijker kan niet! Naast merk onafhankelijk advies kan Isero de door u gekozen gecertificeerde cilinders ook installeren, beheren en onderhouden.

 

TERUG NAAR BOVEN


Meer informatie?

Maak een afspraak – met je klant – in één van onze vestigingen waar we een uitgebreid deel van het assortiment in de showroom kunnen laten zien en adviseren.