Maximale veiligheid met het moment gecontroleerde afschooranker van fischer

Het schoren van betonwanden in, voornamelijk, nieuwbouw vereist een veilige verankering. Een open bouwplaats met een enkele muur en een harde wind is een levensgevaarlijke  combinatie als deze niet goed bevestigd is.

Het fischer afschooranker FH II NL SCD is speciaal ontwikkelt om met een slagmoersleutel te monteren. Een momentsleutel is hier niet meer nodig. Dit maakt dat dit afschooranker gemakkelijk en snel te monteren is.


Montage

Het anker wordt in het boorgat geplaatst en met een hamer op de juiste positie gezet. Met de slagmoersleutel wordt het anker aangedraaid. De zwarte kunststof ring op het anker zorgt ervoor dat het anker niet verder dan het maximale moment kan worden aangedraaid.

Visuele controle

Wanneer het maximale moment is bereikt, wordt het groene signalement zichtbaar door de openingen in de metalen ring. Dit geeft niet alleen de gebruiker maar ook de uitvoerder een visuele geruststelling dat het anker correct gemonteerd is.

Demontage

Het afschooranker is eenvoudig te demonteren door de kunststof ring met een schroevendraaier te verwijderen. Eenmaal verwijderd is deze niet meer terug te plaatsen, wat hergebruik voorkomt en daarmee extra veiligheid biedt. Vervolgens kan het anker met een dezelfde dop op de slagmoersleutel worden gedemonteerd.