Sta jij stil bij je knieën?

Heb jij werk waarbij jij veel op je knieën zit? Voelen je knieën vermoeid of pijnlijk aan het einde van de dag? Dan kan het goed zijn dat je kniebeschermers die je draagt niet geschikt zijn voor de werkzaamheden die je dagelijks uitvoert. We helpen je graag met het kiezen van de perfecte kniebeschermers voor een optimale bescherming van je knieën.Welke kniebeschermers heb je nodig?

De keuze van de juiste kniebeschermer hangt natuurlijk af van het werk wat je doet en de intensiteit van je bewegingen.

  • Werk je vaak binnen en kniel je slechts ‘af en toe’? Dan past een lichte en flexibele kniebeschermer. Dit type kniebescherming zit niet in de weg tijdens het werken, maar geeft toch wat bescherming voor die enkele keer dat je knielt. Als je vaker knielt, dan is een kniebeschermer met een hoger beschermingsniveau aan te raden.
  • Wanneer je wel eens knielt, maar weinig tijd op je knieën doorbrengt is een set allround kniebeschermers waarschijnlijk goed genoeg. Deze geven de bescherming die je nodig hebt (kies een type 2, level 1), maar zijn niet gemaakt voor intensief gebruik. Over het algemeen zijn deze kniebeschermers ook redelijk flexibel, zodat je in comfort door kunt werken als je niet knielt.
  • Heavy-duty kniebeschermers zijn aan te raden als je vaak moeten knielen en weer opstaan en/of langere tijd op je knieën zit. Je knieën krijgen namelijk heel wat te verduren als je keer op keer op je knieën neerkomt. Gebruik daarom kniebeschermers met sterke schokabsorberende kwaliteiten.
    Als stratenmaker zit je lange tijd achter elkaar op je knieën, let dan op dat de kniebeschermer lang op zijn plaats blijft zitten en zeer goed dempend werkt. Dit type kniebescherming is niet ontwikkeld om een regelmatige impact te weerstaan, maar om je knieën beschermd te houden als je op de vloer bezig bent.

 Werkzaamheden  Soort kniebeschermer
 Hoofdzakelijk binnenwerk en incidenteel knielen  Lichte en flexibele beschermers
 Af en toe knielen, maar weinig zittijd op de knieën  Set Allround beschermers
 Vaak knielen en opstaan en lange zittijd op de knieën  Heavy-duty beschermers
*dit is een richtlijn voor het uitzoeken van de juiste kniebeschermers, vraag een PBM specialist altijd om aanvullend adviesWaar moet je opletten?

Een kniebeschermer kan goed aangeschreven staan, maar zonder een goede pasvorm biedt het nog niet de juiste bescherming. Een goede kniebeschermer blijft op zijn plek, ook bij regelmatig knielen en opstaan. Daarnaast beschermt een goede kniebeschermer niet alleen de knieschijf maar ook het gebied er om heen. Een goed ontworpen kniebeschermer sluit rondom de knie aan en voorkomt dat je knie van de kniebeschermer glijdt.

Een ander belangrijk aspect voor een goede pasvorm is de maat van je werkbroek. Als je merkt dat je steeds aan een broekspijp of kniestuk moet trekken om de kniebeschermer op de goede plek te krijgen, dan is dit een indicatie dat de maat of vorm van de broek niet helemaal goed is. Door een verkeerde lengte van je broek, kan het voorkomen dat je kniestukken niet op de juist plek komen te zitten. Dit geldt ook voor broeken met kniezakken. Zorg er dus voor dat je een broek draagt in de goede maat.

Naast de maat, is de vorm van de broek ook belangrijk. Bij knielen in een broek met rechte pijpen, verschuift de stof van de knie naar zijkant en daarmee ook je kniebeschermer. Als je kniebeschermers draagt, dan kan je het beste een werkbroek met Twisted Leg design dragen (bijvoorbeeld de werkbroek Duratwill). Probeer tijdens het passen niet alleen te staan, maar kniel ook zoals je dit tijdens het werk zou doen.

 

We helpen u graag

Je knieën hebben veel te verduren als je hard werkt. Het is dus belangrijk ze zo goed mogelijk te beschermen zodat je jouw knieën kunt sparen voor na het werken. Onze PBM specialisten staan voor je klaar om je te voorzien van meer advies als het gaat om de bescherming van jouw knieën.


Terug naar nieuws