Veilig werken: persoonlijke bescherming staat voorop

Werken uw medewerkers vaak buiten, in weer en wind? Dan is het extra belangrijk dat zij de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen dragen. Voor hoofd, ogen, handen én voeten. Hiermee vermindert u de kans op letsel en verhoogt u het werkcomfort.

Weer of geen weer: voor uw team gaat het werk gewoon door. Het is dus belangrijk dat de bedrijfskleding van uw mensen bescherming biedt tegen verschillende weersomstandigheden. Denk aan neerslag en lage temperaturen in de herfst en winter. Maar zorg tegelijk ook voor goede bescherming tegen ultraviolette straling in de lente en zomer.

In Nederland moet u snel kunnen schakelen als het weer omslaat. Bij regen dragen werknemers vaak liever een ademend regenjack (‘no-sweat-jack’) dan een standaardregenjas. En op koude dagen is het verstandig om laagjes kleding te dragen. Let daarbij wel op dat de bovenste laag wind- en waterdicht is, én dat het nauw aansluit bij de polsen en armen. En voor net dat beetje extra warmte is ademend thermo-ondergoed een goede keuze. 

Veiligheidsschoenen op maat
Het is ook raadzaam om stil te staan bij geschikte werkschoenen voor uw team. Elke voet is anders, dus laat u hierover goed adviseren. Hiermee voorkomt u lichamelijke klachten of zelfs chronische pijn.

Voor de herfst en winter periode kunnen veiligheidsschoenen aangeschaft worden met een extra voering. Let wel op de juiste pasvorm van de schoen. Deze moet gelijk goed voelen. Niet te losjes, niet te strak. ‘Dat loop ik nog wel uit…’ is wat je vaak hoort, maar dit gebeurt meestal niet. Te strak zittende werkschoenen kunnen zorgen voor een slechte doorbloeding waardoor koude voeten het geval zijn.
En te grote werkschoenen bieden weer onvoldoende ondersteuning. Problemen beginnen vaak klein, met een blaar of pijnlijke voeten. Lopen uw medewerkers te lang door op verkeerde schoenen? Dan liggen zelfs ernstige klachten op de loer, zoals hielspoor, knieklachten en rugpijn.

Up-to-date
Voor beschermingsmiddelen zoals veiligheidsschoenen, helmen en handschoenen gelden hoge certificeringseisen van de Arbowet. Let op dat u deze producten juist toepast, anders kan de certificering vervallen.

Bijvoorbeeld: uw medewerker plaatst een zooltje van een ander merk in zijn werkschoenen, waardoor de tenen dichter tegen de stalen neus aandrukken. Valt er vervolgens een zwaar voorwerp op zijn voet en raakt de medewerker hierdoor gewond? Dan is uw medeweker minder goed beschermd én loopt u het risico dat u niet verzekerd bent. Om dit te voorkomen, werkt Isero samen met Livit Orthopedie. Deze specialist meet ook steunzolen aan en certificeert de schoenen in combinatie met de steunzolen.

Passen en meten
Hoe maakt u uiteindelijk de juiste keuze voor medewerkers? Dat is voor veel bedrijven een hele puzzel. Isero helpt u hierbij op weg.

Een vaste contactpersoon geeft advies over seizoensgebonden werkkleding, actuele wet- en regelgeving, certificeringseisen en specifieke wensen. Nadat het gewenste pakket is samengesteld, volgt een draagtest. Uw medewerkers moeten zich natuurlijk goed voelen in hun nieuwe werkkleding en prettig kunnen werken. Vervolgens organiseren we een passessie op locatie of bij een van onze vestigingen.

Beter zicht op budget
Heeft u samen met Isero een keuze gemaakt? Dan bestelt u eenvoudig alle producten in het Isero Budget Management Systeem (IBMS). Met dit online bestelsysteem kunt u een budget per medewerker of een budget per jaar instellen. Medewerkers kunnen ook zelf producten bestellen, binnen een door u vastgesteld budget. Zo houdt u beter zicht op de uitgaven aan bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Laat u adviseren
Wilt u meer informatie over seizoensgebonden bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen? Of heeft u vragen over wet- en regelgeving voor deze producten? Onze experts helpen u graag verder. Neem contact op met uw accountmanager of een vestiging bij u in de buurt.



Terug naar nieuws