Beschermende kleding en werkkleding

Beschermende kleding (of veiligheidskleding) heeft een beschermende functie en draagt bij aan de veiligheid van de gebruiker. Het is daarom ook een zeer belangrijk persoonlijk beschermingsmiddel.
Werkkleding in de vorm van een kostuum of een kledingstijl opgelegd door de werkgever, wordt door bijna iedereen gedragen voor zijn werk. Hierdoor ontstaat er uniformiteit en vaak gaat het er bij werkkleding om dat deze voorzien is van de bedrijfsnaam en/of het logo.

Wat is beschermende kleding?

Beschermende kleding wordt vaak ook gezien als werkkleding, maar heeft in tegenstelling tot werkkleding ook een beschermende functie. Werkkleding wat gecertificeerd is en voldoet aan bepaalde normeringen valt onder veiligheidskleding. Veiligheidskleding biedt bescherming tegen de gevaren waar u aan bloot gesteld wordt tijdens uw werkzaamheden. Veiligheidskleding is een overkoepelende naam voor o.a. vlamvertragende kleding, waterdichte kleding en chemisch bestendige kleding.

Is beschermende kleding een PBM?

Beschermende kleding dient voor de veiligheid van de gebruiker en wordt daarom gezien als een PBM. Denk aan waterdichte jassen of een werkbroek met kniestukken, maar ook vlam vertragende en antistatische kleding. Deze veiligheidskleding is voorzien van een certificering en beschermt de gebruiker tegen een bepaald gevaar.

Wanneer is beschermende kleding verplicht?

In de meeste gevallen voert de werkgever een risico inventarisatie uit en hieruit komt welke PBM artikelen gebruikt moeten worden tijdens welke werkzaamheden en stelt deze ter beschikking. Zo ook de veiligheidskleding. De werknemer is verplicht deze te dragen.
Veiligheidskleding biedt bescherming tegen de gevaren waar u aan bloot gesteld wordt tijdens uw werkzaamheden. .

Veiligheidskleding met logo

Veiligheidskleding kan voorzien worden van een logo. Bij reflecterende kleding is het belangrijk dat de reflecterende lijnen niet onderbroken worden door het logo of de bedrijfsnaam. Ook op vlam vertragende kleding kan een logo bedrukt worden, dit moet echter van vlam vertragend materiaal zijn. Isero werkt samen met diverse leveranciers die dit verzorgen. Zij zorgen er ook voor dat de kleding de certificering behoudt. Bekijk voor meer informatie: werkkleding bedrukken.

Beschermende kleding voor buiten

Het is belangrijk de juiste beschermende kleding te dragen die bij de weersomstandigheden passen. Wij hebben meerdere producten om u in de winter warm te houden en in de zomer koel. In de zomer kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een koelend vest. U vult het reservoir in het vest met water en zo koelt het u lichaam.

UV beschermende kleding

UV beschermende kleding heeft een UPF 40+ certificering. De kleding beschermt uw huid tegen verbranding van de zon. 98% van de uv-straling wordt door deze veiligheidskleding tegengehouden. De UV bescherming gaat niet verloren door het wassen dus het is daarnaast ook een duurzame oplossing.

Veiligheidskleding geel of oranje?

Bij wegwerkzaamheden of werken langs het spoor bent u verplicht om speciale veiligheidskleding te dragen. Voor werken langs het spoor is dit oranje reflecterende kleding en voor de wegenbouw oranje/gele veiligheidskleding.

Chemisch beschermende werkkleding

Wanneer er gewerkt wordt met chemische stoffen is het belangrijk dat de juiste veiligheidskleding gedragen wordt. Welke kleding hier het beste voor is, is afhankelijk van het soort chemicaliën. Onze PBM specialisten kunnen u hierin adviseren.

Veiligheidskleding in de bouw

Gaat u lassen dan heeft u vlam vertragende en antistatische beschermende kleding nodig, maar ook in het najaar wanneer het nog lang donker buiten is, is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn op de bouw. Een duidelijke zichtbare trend is dan ook veiligheidskleding met reflectieaccenten.

Beschermende kleding voor kettingzaag

Wanneer er gewerkt wordt met een kettingzaag dient uw kleding aan de juiste certificering te voldoen. Dit wordt voornamelijk gedragen in de bosbouw. Onze PBM specialisten kunnen u hierover adviseren.

Meer weten?

Isero denkt graag met u mee over uw pbm's en werkkleding.

Bekijk hieronder ons assortiment veiligheidskleding of neem contact op met uw vestiging.