Gehoorbescherming op maat

Aangemeten gehoorbescherming zorgt ervoor dat uw oor perfect wordt afgesloten voor schadelijke geluiden.

Oordoppen op maat

Otoplastieken zijn oordoppen die op maat gemaakt worden. Met een afdruk van uw oor wordt er een setje gemaakt met een perfecte pasvorm. Juist door deze perfecte pasvorm hebben deze oordoppen de juiste demping. Otoplastieken zijn uitgerust met een instelbaar filter die er voor zorgt dat de vervelende geluiden worden gefilterd. Het instelbare filter kan op de gewenste demping worden ingesteld die past bij de werkzaamheden zodat er altijd veilig gewerkt kan worden. Ook bij al bestaande gehoorschade kunnen de filters aangepast worden, zodat het nog niet beschadigde deel toch beschermd wordt. Naast dat de otoplastieken comfortabel zijn, geven deze ook geen last bij warme omstandigheden.

Gehoorbescherming op maat bouw

Op de bouw worden vaak machines gebruikt die veel geluid veroorzaken. Zeer gevaarlijk voor uw gehoor als u dan niet de juiste gehoorbescherming gebruikt. Welke gehoorbescherming u moet gebruiken, wordt wettelijk niet voorgeschreven maar het is belangrijk dat deze de juiste demping geeft en comfortabel zit. Doordat otoplastieken op maat gemaakt worden, hebben deze voor u de perfecte pasvorm.

Kosten oordoppen op maat

De diverse soorten gehoorbescherming verschillen ook in prijs van elkaar. Disposable earplugs (wegwerp oordoppen) zijn in aanschaf goedkoper dan otoplastieken. Echter door de langere levensduur van de otoplastieken zijn ze duurzamer in gebruik

Vergoeding oordoppen op maat

Uw gehoorbescherming wordt niet vergoed door uw verzekeringsmaatschappij. Wel is de werkgever verplicht u de juiste gehoorbescherming te verstrekken wanneer u langdurig blootgesteld wordt aan minimaal 80dB(A).

Waar oordoppen op maat laten maken

U kunt otoplastieken bij Isero laten aanmeten bij een van onze vestigingen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact op met één van onze vestigingen.

Otoplastieken aanmeten op locatie

Een passessie bij u op locatie is ook mogelijk. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact op met één van onze vestigingen.

Levertijd oordoppen op maat

De levertijd van de otoplastieken is gemiddeld 10 werkdagen vanaf het moment dat ze zijn ingemeten. U krijgt van ons bericht wanneer de otoplastieken op de vestiging voor u klaar liggen. Uiteraard kunnen wij ze ook bij u op locatie bezorgen.

Oordoppen op maat wanneer vervangen

Oordoppen op maat (otoplastieken) moeten gemiddeld iedere 5 jaar vervangen worden. Uw neus en oren blijven uw hele leven groeien. Uw gehoorgang veranderd hierdoor. Ook na gewichtsverlies of een flinke oorontsteking veranderd uw gehoorgang en is het mogelijk dat de otoplastiek niet meer voldoende aansluit. Wanneer uw otoplastieken zijn aangemeten door Isero bieden wij de optie uw otoplastieken te controleren.  Twee jaar na het aanmeten is de eerste controle. U hoeft hier zelf niet aan te denken. U komt bij ons in het systeem en wij nemen contact met u op wanneer het tijd is voor de controle. Na de eerste controle volgt een jaarlijkse controle.

 

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over gehoorbescherming aanmeten? Onze medewerkers geven u graag advies. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken met één van onze PBM specialisten.