SLEUTELBEHEER UITBESTEDEN IS SLIM EN VEILIG

Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is het grootste ziekenhuis van Nederland. Medio 2018 verhuisde het medisch centrum naar een spiksplinternieuw, hypermodern gebouwencomplex waar negen jaar aan is gebouwd. De afdeling Toegangsbeheer, verantwoordelijk voor de technische beveiliging van alle panden van het Erasmus Medisch Centrum, maakt sinds 2016 gebruik van de diensten van Isero.

UITBESTEDEN VAN SLEUTELBEHEER IS EFFICIËNTER

“Dagelijks lopen hier zo'n 20.000 medewerkers plus externen rond. Om maar even aan te geven hoe veelomvattend het allemaal is”, vertelt Vera Stutvoet, coördinator en stafadviseur bij de afdeling Toegangsbeheer. Op deze afdeling vindt alles op het gebied van toegangscontrole plaats: camerabewaking, intercoms, parkeren, sleutels en sleutelbeheer. Die laatste dienst, het beheer van sleutels en sloten, is uitbesteed aan Isero. “Omdat het efficiënter is om dit uit te besteden dan om  fulltime een slotenmaker in dienst te hebben”, legt Stutvoet uit. “Want wat als diegene ziek is? Dat risico wil je niet lopen. Dan zou je eigenlijk al twee slotenmakers moeten hebben.”

NAADLOZE SAMENWERKING ERASMUS MEDISCH CENTRUM EN ISERO

Het Erasmus Medisch Centrum huurt Isero in voor drie dagen in de week. De medewerkers houden er kantoor en hebben een eigen werkplaats op locatie. Zij pakken het proces van sleutelbeheer op voor alle panden van het Erasmus Medisch Centrum en verhelpen storingen aan hang- en sluitwerk. Stutvoet: “Stel, een medewerker wil een sleutel of meldt een storing aan een slot. Die melding komt binnen bij Toegangsbeheer en wordt doorgezet naar Isero. Zij kunnen via ons systeem de melding uitlezen en afhandelen.”

Op de dagen dat Isero niet aanwezig is, kan de afdeling Toegangsbeheer bij problemen het bedrijf gewoon bellen om iemand langs te sturen. “Bijvoorbeeld als er een patiënt of medewerker opgesloten zit, of als de nooddeur niet meer open gaat”, zegt Stutvoet. “Het gaat dan wel echt om gevallen die 'bloedspoed' hebben. We bellen ze natuurlijk niet om een lockertje te openen.” 

ISERO ALS KENNISPARTNER

Op de vraag waarom het Erasmus Medisch Centrum voor Isero heeft gekozen, antwoordt Stutvoet lachend: “Er was gelijk een klik met René Koelewijn, manager Bouw & Beveiliging bij Isero. Belangrijk, want het gaat wel over veiligheid. Ook de kennis die hij heeft – hij is al zo lang werkzaam in deze branche – wekt absoluut vertrouwen.”

“De medewerkers van Isero zijn heel benaderbaar”, vindt Stutvoet. “Als ze iets zeggen of beloven, dan komen ze dat ook na. Ze pakken ook altijd veel meer meldingen op dan dat strikt gezien hoeft. Over het algemeen zijn we zeer tevreden over de dienstverlening van Isero. Het contract is pas verlengd, dus we gaan weer een nieuw jaar met ze in.” 

Meer weten?

Isero helpt u graag met uw sleutelbeheer.

Neem contact met ons op via één van onderstaande buttons.