vestiging WhatsApp

Repair Care – opleiding voor duurzaam houtherstel

Duurzaam houtherstel begint bij het werken met kwaliteitsproducten. Maar dat alleen is niet voldoende. Goed resultaat hangt vooral af van de vaardigheden van de persoon die de houtrotreparatie uitvoert. Daarom heeft Repair Care al sinds 1993 haar eigen opleidingen. En met succes: er worden jaarlijks ruim duizend vakmensen opgeleid. En deze opleidingen zijn ook te volgen bij Isero.

Toegankelijk en flexibel

De opleidingen zijn zeer toegankelijk en flexibel. Er wordt namelijk gewerkt met verschillende modules (niveaus). Niveau 1 leert deelnemers de basis, terwijl niveau 2 en 3 zich verdiepen in specifieke reparaties. Alle niveaus zijn interactief van opzet, ze hebben allemaal een theoriegedeelte, maar de aandacht richt zich met name op de praktijk. Door de open inschrijving kan daarnaast zelf bepaald worden wanneer een niveau gevolgd wordt.

Persoonlijke erkenning

Na het succesvol doorlopen van ieder niveau ontvangen deelnemers een persoonsgebonden pas als bewijs van kennis en kunde. Na het afronden van niveau 3 ontvangen deelnemers tevens de erkenning van Repair Care Systeem Professional. Deelnemers hebben een jaar de tijd om van het ene naar het volgende niveau door te stromen. Alle erkenningen zijn 4 jaar geldig.

Eigen pagina op website Repair Care

Opgeleide bedrijven worden op de website van Repair Care vermeld. Bovendien is er de mogelijkheid om een eigen bedrijfspagina aan te maken. Hier kunnen projecten, uitgevoerd met de producten van Repair Care, geplaatst worden. Deze gegevens zijn zichtbaar voor de duizenden maandelijkse bezoekers op de site.

Inhoud van de opleidingen:

  • Niveau 1

    Interactieve, eendaagse opleiding, gericht op kennismaking met duurzaam onderhoud. De 7 stappen naar een duurzame houtreparatie staan hierbij centraal. Het programma omvat zowel theorie als praktijkoefeningen. Cursisten gaan zelf aan de slag met de praktijkoefening frezen en het opzetten en afmessen van een pastareparatie (C1).

  • Niveau 2

    Deze eendaagse opleiding concentreert zich op de praktijk van het lamineren en stopverfvervanging. Hierbij wordt gewerkt met de zogeheten praktijksimulator: een perfecte nabootsing van een kozijn. Hierdoor is er sprake van een realistische oefensituatie, geheel in lijn met de dagelijkse werkomstandigheden.

  • Niveau 3

    Niveau 3 richt zich op de praktijk van deelvervanging. Na een theoretisch deel over het uitvoeren van een inspectie en een korte uitleg over deelvervanging gaan de deelnemers in de praktijk m.b.v. de praktijksimulator. Hierbij voeren ze o.a. een deelvervanging uit en leren ze scheuren, natuurlijke gebreken en gedelamineerd geveltimmerwerk en haarschuren herstellen.

Kosten opleiding

Bij het volgen van een van de Repair Care opleidingen bij Isero ontvangt u een gereduceerd tarief van € 190,- (i.p.v. € 240,-) voor de niveau 1 opleiding en € 230,- (i.p.v. € 280,-) voor de niveau 2 en 3 opleiding.

Meer informatie of aanmelden

Mocht u meer informatie wensen of een datum willen afstemmen om een opleiding te volgen, neem dan via één van onderstaande buttons contact op met een van onze vestigingen of via Whatsapp: