Valbeveiliging keuren

Bijna dagelijks vindt er in Nederland een arbeidsongeluk uit de categorie ‘val van hoogte’ plaats. In de top 3 van sectoren waarin de meeste ‘val van hoogte’ ongelukken gebeuren, staat de bouw op de tweede plaats. Veel van deze ongelukken kunnen voorkomen worden door gebruik van de juiste valbeveiliging voor de werkzaamheden en de gebruiker goed getraind is in het nut en het gebruik van de valbeveiliging. Daarnaast is het belangrijk jaarlijks de valbeveiliging te laten keuren.

Keuring valbeveiliging verplicht

Minimaal één keer per jaar moet volgens de wet valbeveiliging gekeurd worden. Wanneer je valbeveiliging niet jaarlijks laat keuren, riskeer je een fikse boete en nog belangrijker: falen van een zeer belangrijk (levensreddend) middel. Controleer voor gebruik zelf altijd alle onderdelen. Neem bij twijfel geen risico en lever het direct in voor een keuring of neem contact met ons op. De keurmeesters van Isero keuren de valbeveiliging volgens de NEN-EN-365 norm en komen graag bij je langs om alle valbeveiliging te keuren.

Wanneer moet ik mijn valharnas laten keuren?

Alle onderdelen van valbeveiliging moeten jaarlijks gekeurd worden. Is je harnas beschadigd, gebruik dan deze niet meer!

Wat wordt er gekeurd?

Onze keurmeesters controleren bij een keuring alle onderdelen van de valbeveiliging. De onderdelen worden gecontroleerd op rafels, sporen van slijtage, de conditie van de naden en stiksels, werken de sluitingen goed en overige grove beschadigingen. Aangezien valbeveiliging niet gerepareerd kan worden, wordt het direct afgekeurd wanneer er beschadigingen geconstateerd worden of wanneer het label van de fabrikant niet meer leesbaar is.

Keuren op locatie

Onze keurmeesters komen graag langs om het draagbaar klimmateriaal te keuren. Ligt het materiaal op verschillende locaties? Dan maken we per locatie een afspraak.

Keuren op bij een isero vestiging

Isero heeft 4 vaste keuringslocaties waar afwisselend 1 keer in de 4 weken gekeurd wordt:

Bekijk de agenda wanneer er op welke vestiging gekeurd wordt.

Isero Tool Management (ITM)

Naast machines, ladders, trappen en steigers is het ook voor valbeveiliging mogelijk dit te laten registreren in ons online Isero Tool Management systeem. Hierin verwerken wij alle arbeidsmiddelen, verzorgen jaarlijks de keuring en zorgen ervoor dat je inzicht hebt in alle keuringscertificaten.

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Isero helpt u graag met het keuren van uw gereedschap. Neem contact op met uw accountmanager of (dichtstbijzijnde) vestiging.