Veilig op vakantie

De vakantie staat voor de deur en wellicht ga je zelfs ook wel lekker weg? Kortom veel woningen worden in deze periode van het jaar meerdere dagen/weken onbeheerd achtergelaten. De zomervakantie is één van de populairste periodes bij inbrekers. Een combinatie van diverse veiligheidsmaatregelen is dan ook belangrijk! Een uitgelezen kans om meer te doen voor je klanten en hen hierop te attenderen en te helpen bij een goed beveiligde woning.

Met de juiste combinatie van producten wordt een inbreker al snel 5 minuten vertraagd. Dat klinkt weinig, maar voor een inbreker is dit lang en zijn ze eerder geneigd jouw huis over te slaan. Hieronder geven wij een aantal belangrijke tips.

Maar denk daarnaast ook aan eenvoudige maatregelen die je kunt treffen zoals inbrekers laten geloven dat er iemand thuis is door lichten aan te laten gaan op verschillende tijdstippen en hang een buitenlamp op met bewegingssensor.

Beveilig ramen en deuren

Elke 11 minuten vindt er een inbraak plaats in Nederland. 60% van de inbraken gaat nog altijd gewoon via de deur. De populairste methode om deze open te breken is met een koevoet. De inbreker is dan snel binnen. Gemiddeld duurt het slechts 30 seconden om een niet beveiligde woning binnen te komen. En vervolgens 5 minuten om de woning leeg te halen.

Voordeur

Met de juiste combinatie van producten is een voordeur goed beveiligd. Denk hierbij aan veiligheidsscharnieren, een driepuntssluiting, een veiligheidsrozet met kerntrekbeveiliging, veiligheidsbeslag met duwer en kerntrekbeveiliging en een bijzetslot.

Achterdeur

De achterdeur is een aantrekkelijke plek voor een inbreker om binnen te komen. Zorg daarom voor, naast goed beslag, ook voor een lamp in de achtertuin met bewegingssensor en/of laat de tuinverlichting automatisch aanspringen bij zonsondergang.

Ramen

Een klein raam boven de deur, ook wel een bovenlichtje of kiepraam genoemd, is een naar buiten klappend raampje. Standaard zijn deze vaak voorzien van een ‘knip’, die alleen afsluit en niet op slot kan. Wanneer het raampje eenmaal open is, is het voor een inbreker zeer eenvoudig hier doorheen te kruipen. Een hoogte van 30cm is voor de meeste inbrekers al genoeg. De SecuBar raambeveiliging is een doorlopende beugel, waardoor de inbreker het raam niet verder kan openen. Met de SecuBar raambeveiliging is het mogelijk op een veilige manier te ventileren. Het raam kan dus dag en nacht open blijven staan, zelfs wanneer er niemand thuis is!

Denk bij ‘normale’ ramen aan een bijzetslot en veiligheidsraamsluiting.

Appartement

Afhankelijk van de hoogte van de verdieping, is het mogelijk dat een appartement een interessante optie is voor inbrekers. Hoe makkelijk kan de inbreker omhoog klimmen? Wanneer balkons recht boven elkaar gebouwd zijn, geeft dit een optie om via de balkons omhoog te komen. Bij appartementen op een lagere verdieping, kijkt de inbreker naar bijvoorbeeld naastgelegen muurtjes of containers waar hij op kan klimmen om boven te komen.

Het is daarom ook zeer belangrijk om ramen en deuren goed te beveiligen. Gebruik een digitale deurspion, een kierstandhouder en een bijzetslot.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met één van onze vestigingen.