Welke bouwlaser heb ik nodig?

Met het gebruik van een lijnlaser weet je zeker dat je waterpas en/of haaks werkt. De laser zendt een lijn uit die door een oppervlak wordt weerkaatst. Naast waterpas werken blijven er geen markeringen achter en je hebt je handen vrij. Er zijn diverse lasers die allemaal andere functies hebben. Wanneer kies je voor welke laser? Welk bereik moet de laser hebben? Wat is het verschil tussen een rode en groene laser? Wij leggen het uit.

Het bereik van mijn laser

Het project waar de laser voor gebruikt wordt is bepalend voor het bereik. Werk je in klein of grote ruimtes? Kijk goed naar de specificatie van de laser en/of vraag ons om advies.

Soorten lasers

Er zijn verschillende lasers waar een keuze uit gemaakt kan worden. Afhankelijk van het project.


Afstandsmeter

Een afstandsmeter projecteert een lichtstraal op een oppervlak en geeft tot op de millimeter nauwkeurig aan wat de afstand is, zoals de hoogte van het plafond of in een ruimte waar obstakels staan.

Assortiment afstandsmeters

Kruislijnlaser

Kruislijnlasers heb je met twee en drie lijnen. Een laser met twee lijnen projecteert één verticale en één horizontale lijn. Je kunt hier een groot aantal metingen mee doen. Het nadeel hiervan is echter dat het snijpunt van de horizontale en verticale lijn altijd op de muur geprojecteerd wordt. Heb je een haakse hoek op de grond of het plafond nodig? Dan heb je een 3 lijnlaser nodig.

Assortiment kruislijnlasers

Roterende laser

Een kruislijnlaser met 360° laserlijnen projecteert drie lijnen rondom de laser. Hierdoor kun je zowel horizontaal als verticaal de ruimte beslaan met één laser. Twee van de lijnen zijn verticaal.

Assortiment rotatielasers

Het verschil tussen een rode en groene laser

Een groene laser is beter zichtbaar voor het menselijk oog. Wanneer je de laser veel buiten gebruikt is het verstandig voor een groen laser te kiezen. Bij voornamelijk binnen werken volstaat een rode laser. Deze zijn over het algemeen ook goedkoper.

De zichtbaarheid van een laser is afhankelijk van de hoeveelheid licht in een ruimte. In een donkere ruimte is de laser beter zichtbaar met het blote oog. Werk je in een verlichte ruimte of buiten? Dan kun je een laserbril in dezelfde kleur als de straal opzetten. Dit verbetert het zicht van de straal.

Laser met ontvanger

Een aantal lasers zijn uit te breiden met een ontvanger. De laser zendt een signaal uit wat door de laser opgepikt wordt. Wanneer de laserlijn een vast punt op de ontvanger raakt, wordt dit zichtbaar op de ontvanger. Voordeel van het gebruik van een ontvanger is dat de laserlijn niet meer zichtbaar hoeft te zijn om de laser te kunnen gebruiken. Voor buiten toepassingen dus een belangrijk onderdeel aangezien de lijn in het zonlicht niet of amper zichtbaar is. Daarnaast kun je het bereik van de laser flink vergroten wanneer je een ontvanger gebruikt.

Assortiment lasers met ontvangers

Meer informatie

Wil je meer informatie over lasers of advies welke laser het beste bij jou past? Neem contact met één van onze vestigingen. Zij helpen je graag.