Isero Neemt Govers over

PERSBERICHT

Waddinxveen, 22 april 2021

Isero B.V., een dochtermaatschappij van Grafton Group plc, maakt vandaag bekend dat zij branchegenoot Govers B.V. heeft overgenomen.Met deze acquisitie groeit het bedrijf met 4 vestigingen in het noorden van Nederland, wat past in de op groei gerichte strategie van Isero.


Isero - de marktleider in de Nederlandse ijzerwarenmarkt - is een gespecialiseerde ijzerwarengroothandel én dienstverlener voor bouwprofessionals en technische diensten. Govers is een gerenommeerde, lokale ijzerwarengroothandel. Met deze overname werkt Isero verder aan haar leidende marktpositie en wordt het vestigingen netwerk in Noord-Holland versterkt.

Bert Bunschoten, Algemeen Directeur van Isero, “Govers heeft met haar 4 vestigingen een sterke regionale positie in Noord-Holland. Deze acquisitie sluit goed aan op het vestigingennetwerk van Isero, die vanuit de vestigingen in Purmerend, Beverwijk en Amsterdam-Noord reeds actief is in dit marktgebied. Govers is een kwalitatief sterk bedrijf met een hoog serviceniveau en een goede reputatie bij haar klanten en past derhalve goed in de strategie van Isero. Isero blijft investeren in verdere groeimogelijkheden door het openen van nieuwe vestigingen en de overname van bedrijven die de dekking van haar bestaande activiteiten in de ijzerwarenmarkt verder uitbreidt.”

“Wij zijn blij dat ons bedrijf onderdeel is geworden van de Isero organisatie en kijken uit naar de samenwerking. De aanpak en cultuur van de bedrijven passen goed bij elkaar en deze stap biedt ons bedrijf continuïteit voor de lange termijn”, aldus Bart Brinkman, voormalig eigenaar van Govers. “De klanten van Govers kunnen nog gewoon op dezelfde professionele dienstverlening rekenen. Daarbij profiteren ze van de voordelen van Isero, zoals een groot vestigingen netwerk, een breed en diep beschikbaar assortiment en een moderne online omgeving. Maar ook van de diverse concepten die toegevoegde waarde leveren voor de klant, zoals voorraad beheersystemen, bus bevoorrading, keuring en registratie van gereedschap en het kledingbeheerssysteem.”

 

Over Isero
Isero maakt deel uit van de Nederlandse Grafton organisatie, de marktleider in hang- & sluitwerk, gereedschappen, bevestigingsmiddelen, ijzerwaren, werkkleding en PBM’s. Tot de groep  behoren ook de Polvo groep en Gunters en Meuser en zij heeft nu in totaal 117 vestigingen (incl. Govers). Met haar unieke fijnmazige en snelle logistiek, en haar ervaren service gerichte medewerkers, richt zij zich vooral op bouwprofessionals, onderhoudsbedrijven en technische diensten. Alle medewerkers hebben hetzelfde doel voor ogen, Isero doet méér voor haar klanten: Een betrokken betrouwbare bouwpartner, die als voorraadhoudende groothandel, specialist en dienstverlener de klant centraal stelt, de klant kent, meedenkt en altijd dichtbij is.

 

Over Grafton
Grafton, met haar hoofdkwartier in Dublin, is een internationaal bedrijf en actief in de groothandel van bouwmaterialen en heeft zowel regionaal als nationaal leidende posities in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland. Grafton is ook marktleider in de doe-het-zelf markt in Ierland en de grootste fabrikant van droge mortel en fabrikant en distributeur van op maat gemaakte houten trappen in het Verenigd Koninkrijk. De Groep heeft ca. 550 vestigingen en 11.000 medewerkers in dienst. Over 2020 realiseerde Grafton een omzet van 2,5 miljard pond.

Voor verdere informatie zie www.Graftonplc.com