Isero neemt Regts over

Waddinxveen, 12 januari 2022

Isero B.V., een dochtermaatschappij van Grafton Group plc, maakt vandaag bekend dat zij branchegenoot Regts B.V. heeft overgenomen. IJzerwarenspecialist Regts heeft 5 vestigingen in Friesland en daarmee groeit Isero door naar 71 vestigingen. Na de geslaagde overname van Govers BV in april 2021, is dit wederom een mooie uitbreiding van haar vestigingennetwerk.

Isero - de marktleider in de Nederlandse ijzerwarenmarkt - is een gespecialiseerde ijzerwarengroothandel én dienstverlener voor bouwprofessionals en technische diensten. Het Friese Regts is een gerenommeerde, regionale ijzerwarengroothandel die al sinds 1930 een partner is voor bouwprofessionals in Noord-Nederland. Met deze overname werkt Isero verder aan haar leidende marktpositie en wordt het vestigingennetwerk in Noord-Nederland versterkt.

Bert Bunschoten, Algemeen Directeur van Isero: “Regts heeft met haar 5 vestigingen een sterke regionale positie in Friesland. Deze acquisitie sluit goed aan op de recente acquisitie van Govers in Noord-Holland en de geleidelijke uitbouw van de marktpositie in Noord-Oost Nederland. Regts is een kwalitatief sterk bedrijf met een hoog serviceniveau, een sterke positie bij woningbouwcorporaties en een goede reputatie bij haar klanten en past derhalve goed in de strategie van Isero. Isero blijft investeren in groei, door het openen van nieuwe vestigingen en de overname van bedrijven, die de dekking van haar bestaande activiteiten in de ijzerwarenmarkt verder uitbreidt.”

“Wij zijn blij dat ons bedrijf onderdeel is geworden van de Isero organisatie en kijken uit naar de samenwerking. De aanpak en cultuur van de bedrijven passen goed bij elkaar en deze stap sluit aan op de strategische groeiambities van ons bedrijf”, aldus Jisse Regts, voormalig DGA van Regts. “De klanten van Regts kunnen nog gewoon op dezelfde professionele dienstverlening rekenen. Daarbij profiteren ze van de voordelen van Isero, zoals een groot vestigingennetwerk, een breed en diep assortiment, dagelijks beschikbaar vanuit het centrale distributiecentrum in Waddinxveen, en een moderne ICT-omgeving. Maar ook verwachten wij onze concepten, zoals voorraad beheersystemen, bus bevoorrading, keuring en registratie van gereedschap verder te optimaliseren en nieuwe concepten zoals een kledingbeheerssysteem en de Noxxidoors samenwerking met Berkvens op het gebied van utiliteitsdeuren en hang- en sluitwerk op termijn uit te rollen.” Jisse Regts blijft als directeur nog enige tijd actief betrokken bij de onderneming voor een goede overdracht en integratie. Gerrit-Jelle Regts en Aldert Regts, blijven in hun huidige rol aan de organisatie verbonden.

Over Isero
Isero maakt deel uit van de Nederlandse Grafton organisatie, de marktleider in hang- en sluitwerk, gereedschap, ijzerwaren en bevestigingsmiddelen, werkkleding en pbm’s. Tot de groep behoren ook de Polvo groep en Gunters en Meuser en zij heeft nu in totaal 124 vestigingen (incl. Regts). Met haar unieke fijnmazige en snelle logistiek, en haar ervaren service gerichte medewerkers, richt zij zich vooral op bouwprofessionals, onderhoudsbedrijven en technische diensten. Alle medewerkers hebben hetzelfde doel voor ogen, Isero doet méér voor haar klanten: Een betrokken en betrouwbare bouwpartner, die als voorraadhoudende groothandel, specialist en dienstverlener de klant centraal stelt, de klant kent, meedenkt en altijd dichtbij is.
Voor verdere informatie zie www.isero.nl

Over Grafton
Grafton, met haar hoofdkwartier in Dublin, is een internationaal bedrijf en actief in de groothandel van bouwmaterialen en heeft zowel regionaal als nationaal leidende posities in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland en Finland. Grafton is ook marktleider in de doe-het-zelf markt in Ierland en de grootste fabrikant van droge mortel en fabrikant en distributeur van op maat gemaakte houten trappen in het Verenigd Koninkrijk. De Groep heeft ca. 335 vestigingen en 8.200 medewerkers in dienst. Over de eerste helft van 2021 realiseerde Grafton een omzet van ongeveer 1,03 miljard pond in haar doorlopende activiteiten.

Voor verdere informatie zie www.Graftonplc.com

 


Voor meer informatie neemt u contact op met Isero:

Algemeen directeur: Bert Bunschoten, 06 - 1589 1446, bertbunschoten@isero.nl

Commercieel directeur: André Huizinga 06 - 5427 6589 andrehuizinga@isero.nl