lege kleine flesjes

Kleine lege flesjes, lever ze in

Sinds 1 juli 2021 worden kleine plastic flesjes (PET-flessen) verkocht met € 0,15 statiegeld. Dit betekent dat je de flesjes dus ook weer in kunt leveren! In Nederland worden jaarlijks 900 miljoen plastic flesjes verkocht, waarvan er ongeveer 100 miljoen in het milieu belanden. Plastic is ontzettend schadelijk voor het milieu en het vergaat bijna niet. Lever ze dus in!

Lever in, recycle en steun het KWF

Vanaf 1 oktober is het mogelijk bij Isero PET-flessen in te leveren. Daarmee leveren wij niet alleen een bijdrage aan de recycling van plastic, maar steunen we ook een goed doel; het KWF. Er zijn 2 manieren om de flessen in te leveren:

  • Bij al onze vestigingen staan inzamelboxen waar lege plastic flessen ingeleverd kunnen worden.
  • Liever op eigen locatie inzamelen? Bestel bij ons plastic zakken (€ 1 statiegeld voor een rol) en verzamel de lege flessen. Als de zak vol is kun je deze meegeven aan de chauffeur, wij zorgen voor de verdere verwerking.

In beide gevallen wordt het geld van de ingezamelde flessen overgemaakt aan het KWF. Met alle donaties steunen wij onderzoek naar het bestrijden van kanker. Ieder kwartaal delen wij hoeveel er is gedoneerd aan het KWF door Isero.

Ander inleverpunt, ander doel

Steun je liever een lokaal doel, zoals een sportvereniging? Lever dan daar de lege flesjes in. Inleveren bij de supermarkt kan uiteraard ook.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het inleveren van plastic flessen bij Isero? Neem contact op met één van onze vestigingen of de accountmanager.