Verbod op wegwerp koffiebekers vanaf 2024

Vanaf 2024 gelden er nieuwe regels vanuit de Europese wetgeving voor het gebruik van Single Use Plastics, waardoor het niet langer toegestaan is om wegwerpbekers aan te bieden voor consumptie ter plaatse. Hierop geldt een uitzondering voor o.a. zorginstellingen.

De maatregelen hebben als doel de enorme aantallen wegwerpproducten, die veel plastic bevatten en na eenmalig gebruik worden weggegooid, te verminderen. Het gebruik van herbruikbare bekers wordt de norm.

Deze verandering is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook een stap in de richting van een schonere planeet. Bij Isero zetten we ons in voor Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). We willen niet alleen voldoen aan deze wet, maar ook bijdragen aan een betere samenleving.


RECTIFICATIE

Wijziging op eerder gemelde wetgeving mbt wegwerp koffiebekers

Door een aangenomen motie in de Tweede Kamer is het gebruik van koffiebekers ter plaatse, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, ook na 1 januari 2024 toch toegestaan.

Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de exacte regels gaan worden per 1 januari. Om deze reden is in de motie gevraagd niet te handhaven op overtredingen. Het is nog niet duidelijk of het kabinet de motie ook zal uitvoeren. Hier komt, als het goed is, de komende weken meer duidelijkheid over.


Wat betekent deze verandering voor onze klanten?

Tot er meer bekend is over de nieuwe regels blijft Isero zowel de herbruikbare bekers als de kartonnen wegwerpbekers aanbieden.
Ook blijven de kartonnen wegwerpbekers beschikbaar naast het koffiezetapparaat in onze vestigingen.

Zodra er nieuwe informatie beschikbaar komt, delen we dit zo snel mogelijk.