Milieuvriendelijke samenwerking tussen Van Wijnen en Isero

Het effect van de bouw op het milieu is groot. Gelukkig zijn veel bedrijven zich hiervan inmiddels wel bewust en proberen ze op diverse manieren (verdere) vervuiling te voorkomen. Ook bouwbedrijf Van Wijnen wil hier haar steentje aan bijdragen en is de samenwerking aangegaan met Isero voor het leveren van producten bij hun projecten in zogenaamde leanboxen.

 Reduceren van de afvalstroom

Marco Bos, inkoper bij Van Wijnen: “Al jaren is Van Wijnen zich bewust van de impact op het milieu en zijn we bezig om onze CO2-uitstoot te reduceren. Dit heeft ertoe geleid dat we gecertificeerd zijn op de CO2-prestatieladder niveau 3. Een mooie prestatie, maar we kunnen nog meer doen door, tijdens het bouwproces, bewust om te gaan met het afval”.

Wim Van Gurp, Senior Accountmanager bij Isero: “Hier kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren. Ook Isero is zich bewust van de impact op het milieu en vindt het belangrijk hier kritisch naar te kijken en duurzame oplossingen te bedenken en hierin mee te denken met de klant”.

 

Leanboxen met logo

Marco Bos: “Isero heeft voor ons 400 leanboxen – een soort voorraadkratten - voorzien van het Van Wijnen logo waarmee zij de producten bij onze projecten gaan leveren. De producten worden dus niet meer in kartonnen dozen aangeleverd en kunnen direct gebruikt of opgeslagen worden. Dit maakt ook dat het logistieke proces efficiënter wordt. Ons uiteindelijke doel is het reduceren van de afvalstroom op de bouwplaatsen naar 0% in 2025 bij alle Van Wijnen projecten”.


Terug naar nieuws